ONDERHOUD

(GRATIS) SOFTWARE VOOR HET ONDERHOUD & PRESTATIEVERBETERING VAN UW COMPUTERSYSTEEM


AdblockPlus voor Chrome
Voor een internet zonder vervelende reclames! Blokkeert banners, pop-ups en video reclames - zelfs op Facebook en YouTube. Beschermt je online privacy. Installatie in 2 clicks en is Geheel gratis!


Auslogics Registry Defrag - Register schoonmaken (Vista OK)
Ook al is het Register relatief netjes geordend, het kan nog steeds voor vertragingen zorgen.
Net als de harde schijf raakt het register na verloop van tijd gefragmenteerd.
Als u programma´s de-installeert of veranderingen voert die registersleutels wijzigen of verwijderen, dan blijft de omvang van het register gelijk - zelfs als er sleutels zijn verdwenen omdat het wel de ruimte voor ze reserveert.
Deze eenvoudige gratis utility weet het probleem op te lossen door de omvang van het Register terug te brengen en het tevens te defragmenteren, waarbij het precies laat zien hoe het met de mate van fragmentatie gesteld is.
Net zoals andere hier besproken programma´s maakt het een herstel punt aan.


Autoruns - Applikaties opschonen (Vista OK)
Een van de belangrijkste gereedschappen bij het schoonhouden van de pc is kennis.
Weet u welke software en services automatisch bij inloggen of het het opstarten van de pc worden gestart, dan kunt u zelf beslissen welke u nodig hebt en elke niet.
Vervolgens is het een kwestie van de ballast verwijderen.
Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Niet als u voor deze klus Autoruns inzet.
Het programma brengt alle applicaties en services die op uw systeem draaien in kaart, zelfs de dll bestanden (dynamic link libraries) die worden aangesproken.
Autoruns komt met details zoals de naam van het programma of de service op de proppen, evenals hun locatie op de pc.
Met behulp van deze informatie kunt u instellen wat wel en niet mag worden geladen tijdens het op starten.
Het gratis tooltje is overigens geschreven door Sysinternals, dat in 2006 door Microsoft werd overgenomen.


CamStudio
Bent u de computergoeroe van de familie? Vindt u het vermoeiend om steeds weer hetzelfde te moeten uitleggen? Maak er een demootje van en u bent van alle ellende af. Dit kan met CarnStudio. CarnStudio lijkt sterk op het commerciële Camtasia Studio. Met dit proogramma neemt u een video op van alles wat er op uw beeldscherm gebeurt. Deze opname kunt u verduidelijken met geschreven en gesproken teksten en zelfs aanvullen met video van een webcarn. Is de avi-film klaar, dan converteert u de demonstratie desgewenst naar een Flash-bestand, want dat is geschikt voor gebruik op een web site.


CCLEANER
´S Werelds meest populaire pc-reiniger!
Het beschermt uw privacy en maakt uw computer sneller en veiliger. Inclusief goed gratis versie.


Directory Lister
Wel eens een overzicht gemaakt van 50 mappen en sub mappen en de bestanden die erin staan? Maak daar maar eens een knappe lijst van. Veel tikwerk dus. Met Directory Lister is dit verleden tijd. Geeft een overzicht van alle aangegeven mappen en schijven waarbij je uitgebreid in kan stellen wat wel en wat niet meegenomen moet worden in de lijst. Het programma geeft een mooie preview waarna je het kan opslaan als een tekstbestand.


Disk Investigator
Ontdek alles dat op uw harddisk verstopt is - (voor Win95, Win98, WinME, WinNT, Win2000, WinXP) - Wat is Disk Investigator? Disk Investigator helpt je alles te ontdekken dat op uw harddisk verstopt is. het kan ook helpen om verloren data te herstellen! Display de werkelijke drive inhoud. Bekijk en doorzoek de originele directories, files, clusters, en system sectoren. vergelijk de effectiviteit van disk verwijder programma´s. Verwijder eerder verwijderde files nu echt.


Easeus PartitionTool
Easeus Partition Manager is een GRATIS partition manager.Getest door ComputerTotaal jan 2009! 100% gratis


Easy Duplicate Finder - Schoonmaken Harde schijf optie 1 (Vista OK)
We zeiden het al, dubbele bestanden nemen de nodige schijfruimte in beslag. Bovendien zorgen ze ervoor dat de bestanden die u wél nodig hebt lastiger te vinden zijn. Dit simpele gratis programmaatje vindt de dubbele bestanden en laat u de ongewenste exemplaren verwijderen. Het is mogelijk de hele harde schijf te laten doorzoeken, of bepaalde mappen. Aan de hand van de rapportage die dit oplevert kunt u alle bestanden verwijderen, of alleen de door u geselecteerde. Het programma is uiterst behulpzaam en vertelt u onder meer hoeveel schijfruimte de dubbele bestanden innemen. Easy Duplicate Finder kan overigens ook systeembestanden beschermen.


Fresh Diagnose
Fresh Diagnose is een utility ontworpen om uw systeem te analizeren en te testen. Het kan veel verschillende onderdelen analizeren en te testen, zoals CPU performance, hard disk performance, video system information, moederbord informatie, en meer! In tegenstelling tot gelijksoortige programma´s is deze software 100% gratis , geen kosten, geen banners, en geen spyware!


Fresh Download
Fresh Download is een makkelijk in gebruik en erg snelle download manager die het downloaden van het internet aanzienlijk versnelt, zoals uw favoriete gratis software/freeware/shareware, mp3 files, film files, afbeeldingen, etc. In tegenstelling tot gelijksoortige programma´s is deze software 100% gratis , geen kosten, geen banners, en geen spyware!


Fresh UI
Fresh UI is een verfrissende oplossing om Windows te configureren (naar uw hand te zetten!), en te optimaliseren. Gevuld met honderden handige verborgen mogelijkheden van Windows XP/2000/NT/ 98/95/Me, deze software bevat de aanpassings en optimaliseer technieken waarvan u blij zult zijn ze te leren kennen, zoals: Aanpassen van de Windows gebruikers Interface (UI) - Optimaliseren van de systeem instellingen - Optimaliseren van de hardware instellingen - Aanpassen van de Windows applicatie instellingen - enz.


Glary Utilities
Wanneer u uw pc volgens het Olympisch motto in dit Olympische jaar 'sneller, hoger en sterker' wilt maken (lees: sneller, schoner, veiliger), dan hebt u meestal allerlei gereedschap nodig. In Glary Utilities vindt u allerlei onderdelen om rommel van de pc op te ruimen, zoals dubbele bestanden, lege mappen, ongebruikte registersleuteis, enzovoort. Ook repareert het programma fouten in het Startmenu en verwijdert het spyware en gevaarlijke opstartbestanden. Er is een onderdeel dat uw geheugen in topconditie houdt en een module om het contextmenu naar uw hand te zettten. Met name van die laatste zijn we zeer gecharmeerd omdat nieuw geïnstalleerde programma´s nog al eens ongevraagd dingen aan dit menu toevoegen waardoor het steeds langer wordt. Glary Utilities is Nederlandstalig en gratis voor privé-gebruik.


HackCleaner - Webrommel wegwerken (Vista OK)
HACKCLEANER 2.1 Dit gratis pakketje is in staat allerlei soorten rommel van uw computer te verwijderen, waaronder cookies, verschillende soorten tijdelijke bestanden, internet-toolbars (oftewel BHo´s - browser helper objects) en nutteloze dlL´S. HackCleaner bevat zelfs een taal die systeemgeheugen vrijmaakt, door data vanuit het werkgeheugen over te hevelen naar een bestand op de harde schijf. En die actie komt de prestaties van de pc ten goede. De applicatie bevat tevens een handige security-tool, die automatisch de installatie van BH Os op uw pc verhindert. En dat is maar goed ook, want sommige BHo´s zijn spyware of anderszins niet te vertrouwen software. In de loop der tijd raakt het register gevuld met overbodige en in sommige gevallen schadelijke data. Zo wissen slecht geschreven programma´s hun sporen in het register niet wanneer u ze de-installeert. En hoe meer van dergelijke nutteloze restjes het register bevat, hoe groter de kans dat deze voor prestatieverlies of systeemcrashes zorgen.


JDiskReport
Met JDiskReport kunt u zien hoeveel ruimte de bestanden en mappen verbruiken op uw schijven, en het helpt je verouderde bestanden en mappen te vinden. De tool analyseert uw schijven en verzamelt diverse statistieken die u kunt bekijken in de vorm van grafieken en gedetailleerde tabellen. Dit is gratis ad-free multi-platform software die nooit verloopt.


PartitionLogic
Partition Magic is een GRATIS partition manager 100% gratis


PC Decrapifier - Schoonmaken Algemeen (Vista OK)
PC DECRAPIFIER 1.8.8 U koopt een gloednieuwe pc en verwacht dat die als een zonnetje draait. Maar nee hoor. Bijna alle nieuwe computers zitten vol met zogenoemde 'craplets' - programmaatjes die uitsluitend geïnstalleerd zijn omdat de winkelier daarvoor wordt betaald. En die programmaatjes vertragen het opstartproces en de werking van de pc. Weg ermee, zouden wij zeggen. Het gratis PC Decrapifier weet automatisch tientallen craplets te verwijderen. En u hoeft er weinig moeite voor te doen. Het is een kwestie van het programma starten en de applicaties automatisch laten verwijderen. Helemaal schoonvegen kunt u de pc niet met PC Decrapifier, omdat het alleen een vaststaande reeks craplets en trialversies van programma´s weet aan te pakken die vaak met nieuwe pc's worden meegeleverd. Een volledig overzicht van alle verwijderbare items vindt u op de site van de ontwikkelaar. Overigens kan het geen kwaad om, voordat u het programma zijn werk laat doen, een herstelpunt aan te maken, voor het geval er onderdelen worden verwijderd die u niet kwijt wilt.


UNINSTALLERS
Verschillende software pakketten om menu´s en/of programma´s te verwijderen.


Wisecleaner - Schoonmaken Harde schijf optie 2 (Vista OK)
WISE DISK CLEANER 3.0.4 Het gemiddelde systeem bevat allerhande nutteloze data: tijdelijke bestanden, log bestanden, indexbestanden en oude back-upgegevens. En de hoeveelheid ruimte die deze overbodige ballast in beslag neemt kan aardig oplopen. Wise Disk Cleaner brengt al die ballast in kaart en verwijdert de door u aangewezen data. U kunt bestanden automatisch definitief laten verwijderen of ze naar de Prullenbak verplaatsen. Zo'n schoonmaakactie levert waarschijnlijk meer op dan u had gedacht - op een van onze redactie laptops verzamelde het programma liefst 872 MB aan rommel. Aardig is dat u op de site van de maker een taalpack kunt downloaden, waarmee u Disk Cleaner in het Nederlands zet. Korte metten met webrommel Al die bezoekjes aan het internet kunnen schadelijke effecten hebben op de snelheid van de pc. Met deze vier tools doet u ze teniet.


Wise Registry Cleaner 3 Free - Register schoonmaken (Vista OK)
Deze gratis applicatie pakt het opruimen van restjes in het register op een grondige manier aan. Het markeert alle 'weeskindjes' en slechte entry's, inclusief hun naam en de toegekende waarden. Wise Registry Cleaner maakt daarbij onderscheid tussen entry's die zich mogelijk niet ongestraft laten verwijderen en exemplaren die u met een gerust hart kunt wissen. En mocht u bang zijn dat er iets misgaat: het programma kan voorafgaand aan een scan een back-up maken van het register. Op de site van ontwikkelaar Wise kunt u een taalpack downloaden waarmee u Registry Cleaner een Nederlandstalig jasje geeft.


Kent u een programma dat hier niet mag ontbreken?
Mail ons dan NU
de naam, wat het is en de website!
 
 

WEBSITES MET SOFTWARE

WEBSITES MET (GRATIS) SOFTWARE VOOR ONDERHOUD & PRESTATIEVERBETERING VAN UW COMPUTERSYSTEEM


AnalogX


Breekpunt afdeling Systeem


FreeRam


PC Inspector


MikeLin


PartitionLogic


Rambooster


SysInternals


ToniArts-EasyCleaner
 
 

UNINSTALLERS

PROGRAMMÁS OM SOFTWARE GOED VAN JE COMPUTER TE VERWIJDEREN

ANDERE SOFTWARE OM JE SYSTEEM ME TE REINIGEN...
Verschillende software pakketten om je compute eens flink mee op te schonen.


GeekUninstaller
- Verwijdert (moeilijk te verwijderen) software van je computer -


HiBit ubninstaller
HiBit Uninstaller is de perfecte oplossing voor het de-installeren van Windows-software, zodat u programma´s snel en volledig kunt verwijderen met behulp van de eenvoudige en gebruikersvriendelijke interface. Er zijn ook veel tools om uw systeem op te ruimen en te beheren.

Maar ook voor diep en snel scannen en verwijdert alle resten.
Gebruik Force Removal voor koppige en kapotte programma´s.
Mogelijkheid om batch-verwijderingsprogramma's te batchen.
Verwijderen Windows Store-apps op Windows 8 / 8.1 / 10
Toegevoegd aan contextmenu om snel software te verwijderen - Safe Registry en Junk Files Cleaner - Processen, Startup, Services, Schedulertaak, Contextmenu en Systeemherstel Manager


Menu Uninstaller
- Met Menu uninstaller kun je eenvoudig ongewenste Windows-programma's deïnstalleren zonder dat je helemaal naar het Configuratiescherm moet. Met Menu Uninstaller voegt u een ´Uninstall´ optie toe aan het contextmenu van Windows, zodat u kunt programma´s vanaf hun snelkoppelingen kan verwijderen. -


UNINSTALLER ** TOP ** -
IObit Uninstaller 7 Free
Geen ongewenste programma´s, plug-ins en Windows Apps meer.

En hier hebben we nog wat interessante en/of belangrijke links voor u.

Wees voorzichtig op internet! Zorg voor goede beveiliging en meld misbruik.

Andere Snelle Links