DOWNLOADEN... HOE?

Uitleg voor downloaden en installeren van FREEWARE!
Voordat u een nieuw programma gaat installeren moet u een nieuwe directory (MAP) aanmaken.
Ga als volgt te werk;

Klik met de RECHTER muistoets op START en kies verkennen.
U ziet LINKS al uw HARDE schijfstations in een BOOMSTRUCTUUR. Klik met de LINKER MUISTOETS éénmaal op C:/, dat is meestal 'Lokaal Station (C:)' en ga daarna, in de bovenste menubalk, naar Bestand/Nieuw en kies Map.
In het rechter gedeelte van het scherm verschijnt de NIEUWE MAP en daar knippert de cursor.
Tik nu, op de plaats van de knipperende cursor, Downloads. U heeft nu een nieuwe map Downloads aangemaakt. U kunt nu de Verkenner uitklikken (Kruisje rechts boven).
Ga nu naar de website die het programma dat u wilt hebben beschikbaar stelt.
Klik op downloaden en na enige tijd er verschijnt een Windows schermpje waarin u kunt kiezen voor openen, opslaan, annuleren. U KIEST VOOR OPSLAAN!

Vervolgens moet u aangeven waar u het programma moet opslaan. U gaat nu naar de directory C:/Downloads en klikt op het gele mapje met rode sterretje in de bovenbalk.
U maakt nu dus weer een nieuwe MAP aan en die geeft u een naam zodat u later nog weet wat voor programma u er heeft opgeslagen.
Klik de map aan, laat de bestandsnaam onveranderd, en kies OPSLAAN.
Zodra u de file heeft opgeslagen kunt u alle vensters sluiten.
Vanuit het Startmenu kiest u nu Uitvoeren. Met de optie Bladeren gaat u naar de directory waar u het programma heeft opgeslagen.
Als u de file genaamd setup of een file met een andere naam in die directory aanklikt komt die in het vakje openen te staan.
Komt het niet in het vakje openen te staan heeft u de verkeerde file geselecteerd.
KLIK nu op OK!
Het programma wordt nu geïnstalleerd, als er wordt gevraagd of het op C:/enz... mag worden geïnstalleerd klikt u op ok, als er wordt gevraagd waar het in het startmenu moet worden geïnstalleerd, kunt u zelf de plaats kiezen in het menu.
Zodra het systeem klaar is met installeren kunt u het programma, al dan niet na opnieuw opstarten (programma afhankelijk), gaan gebruiken.

Nog vragen? Ga via het menu naar de Contactpagina en stel uw vraag.

Met vriendelijke groet,
Hans van Assendelft - NLSites


TERUG
 
 

DIRECTORY PRINTEN.. HOE?

Open verkenner. Ga naar de map waarvan je een lijst van de inhoud wil hebben. Zet de muiscursor op een lege plek in de betreffende map. Houd nu de Shift-toets ingedrukt terwijl je de rechtermuisknop indrukt. Selecteer in het pop up menu dat verschijnt Opdracht venster hier openen.
Er verschijnt nu een zwart pop up scherm. waar de cursor in dat scherm knippert tik je (zonder de aanhalings tekens) "dir > list.txt
In de map wordt nu een bestand genaamd list.txt aangemaakt. In dat bestand bevindt zich de lijst met inhoud van deze directory.
Succes!


TERUGEn hier hebben we nog wat interessante en/of belangrijke links voor u.

Wees voorzichtig op internet! Zorg voor goede beveiliging en meld misbruik.

Andere Snelle Links