GRATIS STAMBOOM TOOLS

ALDFAER
- Aldfaer -

Moi GRATIS Stamboomprogramma


GENEANET
WAAR KOMT EEN NAAM VOOR?

Ontdek hier de geografische oorsprong en de betekenis van familienamen.


GENEALOGIEONLINE
- Publiceer uw stamboom en zoek naar uw voorouders -


GENI.COM
- NIET GRATIS - WEL GRATIS PROBEERVERSIE -

- Online stamboomprogramma (Engelstalig) -


HUMO-GEN
Stamboomprogramma


MY FAMILY TREE
Stamboomprogramma


WIKITREE
Stamboomprogramma - ENGELSTALIG - *** Met vergelijkingssysteem dat meldt wat er op andere sites van een bepaald persoon uit je stamboom staat!! ***


Kent u een programma dat hier niet mag ontbreken? Mail ons dan NU de naam, wat het is en de website!
 
 

NASLAG EN MEER

ARCHIEF AMSTERDAM
Gezinskaarten, woningkaarten en nog veel meer. Voor familie onderzoek van Amsterdamse families een must!


DELPHER
Ruim 60 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften!
Heeft een bepaald persoon de krant gehaald? Geboorts, Huwelijken, Overleden, Openingen, enz., enz.


EHRI PROJECT - Centraal Bureau voor Genealogie
The EHRI portal offers access to information on Holocaust-related archival material held in institutions across Europe and beyond. For more information on the EHRI project visit https://ehri-project.eu
Het EHRI-portaal biedt toegang tot informatie over Holocaust-gerelateerd archiefmateriaal dat wordt bewaard in instellingen in heel Europa en daarbuiten.
Voor meer informatie over het EHRI-project bezoek https://ehri-project.eu


FAMILIE ARCHIEVEN
ALLE SOORTEN ARCHIEVEN IN RUBRIEKEN INGEDEELD.


FAMILIE SEARCH
ENGELSTALIG - Find your family. Discover yourself. Bring to life your family´s history by exploring the lives of those that came before you.


GA HET NA
Het Genootschap voor het Nationaal Archief is bedoeld om alle Nederlanders in contact te brengen met hun eigen geschiedenis.


GENEANET
- WAAR KOMT EEN NAAM VOOR? -
- VIND STAMBOMEN EN/OF PUBLICEER UW EIGEN STAMBOOM -


GENEALOGIE ONLINE
- ZOEK NAAR UW VOOROUDERS -
- Namen en voornamen : hun oorsprong! -


NEDERLANDSE FAMILIENAMENBANK
- In de Nederlandse FamilienamenBank zijn meer dan 320.000 familienamen opgenomen. Bij deze namen vindt men het aantal naamdragers volgens de Gemeentelijke Basisadministratie van 2007 en de volkstelling van 1947 in verspreidingskaarten getoond. -


OPEN ARCHIEVEN
- Doorzoek de genealogische gegevens van Nederlandse archieven ... en vind automatisch gelinkte akten en aanvullende informatie over personen en context -


STAMBOOMFORUM


FINDAGRAVE - FIND EEN GRAF
Zoek de graven van voorouders, maak virtuele gedenkplekken aan of voeg fotoés toe, laat virtuele bloemen en een bericht achter bij de gedenkplek van iemand die u dierbaar is. Zoek naar of blader door begraafplaatsen en grafinformatie voor gewone en beroemde mensen uit de hele wereld.


ONLINE FAMILIEBERICHTEN
Dit project heeft als doel het beschikbaar stellen van informatie over familieberichten die o.a. in de landelijke kranten en regionale bladen gestaan hebben. Hier kunt u een keuze maken uit ruim 1,1 miljoen geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes, rouwbrieven, enz. De doelgroep is de genealogisch onderzoeker.


WIE WAS WIE
Iedereen heeft een geschiedenis...
Zoek personen op en de bijbehorende documenten...


ZOEK IN DE USA
AncestralFindings
Inclusief een optie om te laten zoeken! Handig!


ZOEK IN DE USA
FindMyPast
Inclusief een optie om te laten zoeken! Handig!


 
 

2DE WERELDOORLOG NASLAG

ARNOLSEN ARCHIVES
Het Arolsen-archief is ´s werelds meest uitgebreide archief voor nazi-vervolging. De documenten zijn verzameld als hulpmiddel om het lot te verduidelijken. Ze bevatten informatie over de slachtoffers van de Holocaust en gevangenen in de concentratiekampen, over buitenlandse dwangarbeiders en over de overlevenden die als ontheemden een nieuw leven probeerden op te bouwen.
Tegenwoordig behoren de meer dan 30 miljoen originele documenten tot het UNESCO-werelderfgoed en zijn ze een belangrijke bron van kennis en tegelijkertijd een herinnering aan de huidige samenleving.
Er verschijnen steeds meer aandelen in het online archief en het aantal doorzoekbare namen en trefwoorden groeit continu.


AUSCHWITZ
- Traces of war - Auschwitz en meer...


BERGEN BELSEN
- Traces of war - Bergen Belsen en meer...


SACHSENHAUSEN
- Herdenkingssite Met naslag optie voor gegevens van gevangenen.


KAMPARCHIEVEN
Hier vindt u een overzicht van archieven en collecties over de Duitse kampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land hebben bestaan. Kamparchieven.nl is opgezet door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) in samenwerking met tal van andere instellingen


NIOD
Oorlogsgeweld wekt veel maatschappelijke belangstelling en vraagt om onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek. Het NIOD verricht en stimuleert dergelijk onderzoek en stelt zijn collecties open voor alle belangstellenden.


OORLOGSGRAVEN STICHTING
In Nederland zijn 180.000 mensen door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna , zoals in voormalig Nederlands-Indië en tijdens recente vredesmissies.
Al deze mensen hebben een verhaal, hoe kort en eenvoudig ook. De Oorlogsgravenstichting wil de herinnering aan deze mensen levend houden. Dit doen wij door hun verhalen te verzamelen en te delen op onze website en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven overal in de wereld.


ONDERZOEKGIDS OORLOGSGETROFFENEN
Deze site biedt een overzicht van archieven van organisaties die betrokken waren bij de terugkeer, opvang en naoorlogse positie van getroffenen van de Tweede Wereldoorlog.


TRACES OF WAR
- Waar de geschiedenis op elke straathoek te vinden is. -


USHMM
- Database of Holocaust Survivor and Victim Names! - ENGELSTALIG


VERZETSMUSEUM - WO2-INFO
Veel verschillende onderwerpen.


 
 

VERHALEN OVER DE OORLOG

BEVRIJDINGSPORTRETTEN
Op 12 april 1945 bevrijdden Canadese soldaten kamp Westerbork. Op dat moment bevonden zich nog ruim 850 gevangenen in het kamp. Bij het samenstellen van de portretten is uitgebreid onderzoek verricht in diverse archieven en binnen- en buitenland. Een belangrijk deel van de portretten is tot stand gekomen in samenwerking met de geportretteerden zelf en/of nabestaanden van de geportretteerden.


BEVRIJDINGSVERHALEN


ONDERGEDOKEN IN FRIESLAND...
Verhalen en onderduikkaarten zoeken op naam.


OORLOGSLEVENS
Oorlogslevens is het startpunt voor uw zoektocht naar personen tijdens de Tweede Wereldoorlog, op basis van beschikbare bronnen. *** Zoekoptie houdt geen rekening met verkeerd geschreven namen. Het is dus verstandig verschillende spellingen te gebruiken. Bijvoorbeeld de IJ wordt vaak als Y geschreven. Zoeken op de naam met een IJ geeft dan geen resultaat! ***


VERHALEN OVER DE OORLOG
De website ´Verhalen over de oorlog´ is een gezamenlijk initiatief van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR). U leest hier de verhalen die in het cliëntenmagazine Aanspraak zijn verschenen. Nieuwe verhalen uit Aanspraak worden steeds toegevoegd.En hier hebben we nog wat interessante en/of belangrijke links voor u.

Wees voorzichtig op internet! Zorg voor goede beveiliging en meld misbruik.

Andere Snelle Links