(GRATIS) SOFTWARE

ALGORITHMIA
FOTO´S INKLEUREN
Oude Zwart Wit foto´s inkleuren, met deze online tool een fluitje van een cent!


GOOGLE NIC COLLECTION
** PROFESIONELE FOTOBEWERK TOOLS NU GRATIS **
Maak sneller schitterende foto´s - Voeg de kracht van de Nik Collection van Google vandaag nog toe aan je workflow. - Geavanceerd en gemakkelijk
Maak foto´s zoals je die voor ogen hebt met zes krachtige plug-ins voor Photoshop®, Lightroom® of Aperture®.
Snel en nauwkeurig bewerken - Gebruik U Point®-technologie om delen van je foto te retoucheren, zonder veel tijd te hoeven besteden aan ingewikkelde maskers en selecties.


AUTOSTICH
Autostitch is de wereld´s eerste vol automatische 2D afbeeldingen STITCHER. In staat om volledige panorama´s te plakken (stitchen) zonder inmenging van de gebruiker. Autostitch is een doorbraak voor panorama fotografie. Dit is het eerste programma dat zowel horizontaal als vertikaal werkt. De demo (for Windows) is onbeperkt bruikbaar!


AVIARY
ONLINE FOTO SUITE
Online tools voor fotobewerking. Verwonder u over de mogelijkheden. GRATIS!!!!!!


BATCHBLITZ
MOOIE FOTO SUITE MET BATCH MOGELIJKHEDEN
SunlitGreen BatchBlitz is een gratis, krachtig en makkelijk te gebruiken fotocategorizer, bestandfilter en batch editor.
Het biedt een intuïtieve en efficiënte manier om uw digitale foto´s te categoriseren en batch verwerken. Het gebruik van reguliere expressies en acties maakt het gereedschap extreem flexibel en krachtig.


BEFUNKY
ONLINE FOTO EDITOR EN COLLAGE MAKER


CHACHALAB
AFRIKAANSE FOTO SUITE
Volgens ComputerIdee een geweldig progrmma met unieke mogelijkheden zoals resolutie opvoeren en bewegende objecten uit een serie fotos verwijderen.


CLEANSKIN FX
Retoucheer, op professionele manier, een portret in 2 minuten! CleanSkinFX is de krachtigste automatische retoucheer tool voor portretten. Het verzacht de huid van het object terwijl het de details van haar, rimpels, ogen enz. behoudt. Deze tool is exclusief voor mediachance.com ontworpen.


COLORCAST FX
Zeer eenvoudig te bedienen tool om kleuren en gamma van foto´s aan te passen.


CONTACTAFDRUK MAKEN MET GIMP
U ziet hier een handleiding hoe dit kan worden gedaan met GIMP, de gratis foto bewerkingstool die HIER te downloaden is!


DARKTABLE
darktable is een open source fotografie-bewerktoepassing en RAW ontwikkelaar. Een virtuele lichttafel en donkere kamer voor fotografen in één. Het beheert uw digitale negatieven in een database, laat u ze bekijken door een zoombare lichttafel en stelt u in staat om onbewerkte beelden te ontwikkelen en te verbeteren.


DIGIKAM
digiKam is een geavanceerde open-source toepassing voor het beheren van digitale foto´s die draait op Linux, Windows en MacOS. De applicatie biedt een uitgebreide set hulpmiddelen voor het importeren, beheren, bewerken en delen van foto´s en onbewerkte bestanden.


DIGITAL CAMERA ENHANCER
Free DCE vermindert noise en regelt automatisch de kleurbalans voor u!


DVD SLIDESHOW
DVD SlideShow is een programma om diashows te maken voor op een DVD. Verschillende uiterlijken, overgangen, muziek, enz. mogelijk.


FASTSTONE PHOTO RESIZER
FastStone Photo Resizer is een foto converteer en rename tool dat je in staat stelt de converteren naar ander formaat, te verkleinen, te vergroten, roteren, kleurdiepte aan te passen en dat ook nog voor meerdere opnamen (batch mode) tegelijk! Foto's toevoegen met drag and drop (verslepen met je muis, is uiteraard mogelijk!


FILTER SIMULATOR
FilterSIM is een FILTER simulator voor uw DIGITALE foto´s. Verbeter uw foto´s door ACHTERAF filters te gebruiken....


FOTO GALERIJ
FotoGalerij is een gratis NEDERLANDSTALIG programma dat automatisch webpagina´s kan aanmaken om snel foto´s te publiceren op internet of intranet. In slechts drie stappen (zie afbeeldingen hierboven) maakt u uw eigen digitale fotoalbum: Algemene gegevens zoals bestandslocaties en titelgegevens invoeren. Foto´s voorzien van bijschriften, zonodig sorteren en eventueel roteren. Sjabloon kiezen en instellingen maken voor het uiterlijk van uw webpagina´s. Vervolgens zal FotoGalerij alle benodigde webpagina´s aanmaken en is uw fotogalerij gereed voor gebruik. U kunt alle foto´s en pagina´s op uw eigen website publiceren met uw eigen FTP-programma of bijv. op een CD-ROM branden. FotoGalerij is geschikt is voor gebruik onder Windows 95, 98 of hoger.


GIMP
Nederlandstalig
GIMP is een afkorting voor GNU Image Manipulation Program. Het is een vrij gedistribueerd programma voor taken zoals het retoucheren van foto´s, beeld-compositie en beeld authoring. Het heeft veel mogelijkheden. Het kan worden gebruikt als een simpel tekenprogramma, een expert kwaliteit foto retoucheren programma, een online batch processing systeem, een massa productie renderer imago, een beeld formaat converter, enz. GIMP is uitbreidbaar en uitbreidbaar. Het is ontworpen om te worden uitgebreid met plug-ins en uitbreidingen te doen bijna alles. De geavanceerde scripting interface laat alles, van de simpelste taak tot de meest complexe beeldmanipulatie procedures gemakkelijk kan worden geschreven.


HELICON FILTER
Helicon Focus software voor beeldbewerking met oneindig veel mogeloijkheden


ICE
Panorama foto maak je met ICE
ICE (Image Composition Manager) is een GRATIS programma van Microsoft om panoramafoto´s mee te maken.


INKSCAPE
Afbeeldingen ongestraft vergroten met Open Source Scalable Vector Graphics Editor!


JPEG ILLUMINATOR
Alleeen delen van een foto lichter of donkerder maken? Niet in net bezit van PhotoShop en/of Paint Shop Pro? Dan is JPeg Illuminator de uitkomst. Welliwaar Duitstalig programma, maar toch... U kunt iedere bewerking ook op meerdere foto´s tegelijk uit laten voeren!


KRITA
Krita Desktop is een gratis open source teken, schilder en fotobewerkings applicatie.


LIGHTZONE
FOTO´S VERBETEREN?! LIGHTZONE!
Het verbeteren van foto´s is voor de meeste mensen een hele klus. Professioneel gereedschap zoals Photoshop is kostbaar en heeft een lange ´leercurve´. LightZone biedt goed gereedschap om standaard-fotobestanden en raw-afbeeldingen te bewerken. Dit kan handmatig via een enorme reeks instellingen. Het gaat echter sneller als je een voorkeursstijl kiest en deze vervolgens aanpast. Het is mogelijk om meerdere stijlen over elkaar heen te leggen. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeelding verscherpen en hem vervolgens zwart/wit maken. Elke stap is ook weer eenvoudig ongedaan te maken. Bewerkte afbeeldingen exporteer je als jpg-bestand, het origineel blijft bewaard. LightZone heeft een ingebouwde batchverwerking om snel een aantal effecten toe te passen op een collectie afbeeldingen.


LUNA PIC
*TOPPROGRAMMA*
Afbeeldingen van allerlei leuke effecten voorzien. Moet je uitproberen. Werkt ONLINE. Geen download dus!


MAGIX

Nieuwe software van de marktleider

MAGIX VIDEO DELUXE 2015 - MAGIX MUSIC MAKER 2015 - MAGIX FOTOSTORY 2015 DELUXE - MAGIX WEB DESIGNER 10


MIR
Multiple Image Resizer .NET
*TOPPROGRAMMA*
Afbeeldingen vergroten en verkleinen. Selecteer meerdere files of hele mappen. Compatible met waanzinnig veel formaten.


NEMEFIX
Vervang naam bestand door datum en tijd notatie of voeg naam samen met datum en tijd notatie! Getest met Windos 8! TOP!


PHOXO
Geweldige FOTOBEWERKER. NEDERLANDSTALIG! GRATIS!!!!!!


RESOLUTIE CALCULATOR
Laad al dan niet een foto en speel met de (witte) invoervelden


PAINT.NET
Paint.NET is gratis foto-editing software voor computers met Windows. Het beschikt over een innovatieve en intuïtieve gebruikersinterface met ondersteuning voor lagen, onbeperkt ongedaan maken, speciale effecten, en een grote verscheidenheid aan nuttige en krachtige tools. Een actieve en groeiende online community biedt vriendelijke hulp, tutorials, en plugins.


PHOTOSTRIP
Werk van de Amerikaanse documentairemaker, Emmy-winnaar en Oscar-genomineerde Ken Burns is direct herkenbaar aan de manier waarop hij oude foto´s gebruikt. Door er langzaam op in te zoomen of overheen te pannen geeft hij zelfs de meest antieke opnames iets filmachtigs. Die techniek toepassen op uw nieuwe multimegapixelfoto´s is natuurlijk helemaal mooi. Met Photofilmstrip is het een fluitje van een cent: foto´s selecteren, begin- en eindkader aangeven, overgang instellen en klaar bent u. Uw werk kunt u opslaan in een veelheid aan formaten, van vcd tot full hd.


PHOTOFILTRE
PhotoFiltre is een compleet image retoucheer programma.
Het stelt u in staat eenvoudige of geavanceerde aanpassingen aan een afbeelding te maken en er een breed scala van filters op los te laten.
Het is eenvoudig en intuïtief in gebruik en is eenvoudig aan te leren.
De werkbalk, die u met een paar muisklikken toegang geeft tot de standaard filters, geeft PhotoFiltre een robuuste uitstraling. ** Even via het menu op de website naar de downloadpagina gaan om te downloaden! **


PHOTOME
Uw foto´s bevatten een schat aan gegevens in de vorm van tekst. Deze tekst is voor een deel opgesloten in de zogeheten Exif-data. Hierin vindt u zaken als cameramodel, sluitertijd, diafragma, iso-waarde, enzovoort. Daarnaast kunnen foto´s trefwoorden bevatten in de vorm van iptc-data. Wie professioneel met foto´s werkt, doet bovendien aan kleurbeheer door middel van icc kleurprofielen. Al deze data maakt u eenvoudig toegankelijk met behulp van PhotoME. Het programma biedt zelfs de mogelijkheid deze data aan te passen en te exporteren. Dat laatste is hanndig voor wie zijn foto´s serieus analyseert.


PHOTO POS PRO
Photo Pos Pro Photo Editor is een gratis foto-editor DIE QUA MOGELIJKHEDEN IN DE BUURT VAN PHOTOSHOP ELEMENTS KOMT biedt gebruikers een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van afbeeldingen te verbeteren en beeldbewerking en op het gebied van Computer Graphics Design. Met de Editor kunt u verschillende taken uitvoeren, van eenvoudige fundamentele taken complexe taken, je kunt bestaande afbeeldingen bewerken, creëren van nieuwe werken op basis van bestaande beelden, het creëren van nieuwe werken van kras en meer.


PHOTOBIE
Met Photobie kunt u makkelijk kleur terugbrengen in foto´s die te FLETS zijn.


PHOTO2WEB PUBLISHER
Photo2Web Publisher is een handig programma dat u in staat stelt om op eenvoudige manier uw foto´s op internet te publiceren. Het creëert thumbnails (mini afbeeldingen), past het formaat van de foto´s aan en genereert HTML paginas.


PHOTOVIEW
PhotoView is een eenvoudige en compacte foto viewer voor Windows. Het stelt u in staat, op eenvoudige manier uw foto´s te bekijken en te organiseren.


PHOTOSYNTH
Van Microsoft!
Met PhotoSynth kun je verschillende foto´s samenvoegen waardoor unieke overzichtfotos ontstaan. Bezoek de website!


PICASA
Picasa is een zeer goed programma om uw digitale foto´s te vinden, te organiseren en te bewerken.


RESOLUTIE CALCULATOR
Laad al dan niet een foto en speel met de (witte) invoervelden


RGB
Lights voor close-up fotografie
Professionele fotografen weten dat gebruik van mooi licht 80% van het succes is.
Nu kunt u te gekke close-up foto´s maken ZONDER extreem dure speciale verlichting!
BEKIJK DE INFORMATIE OP DE SITE!


SMILA ENLARGER
Moeiteloos foto´s VERGROTEN! Ook meerdere fotos tegelijk (Batch).


SUMO PAINT
Foto´s ONLINE bewerken! Vanaf iedere computer, waar u ook bent!


SUNLITGREEN
Fotobewerking in BATCH. Hele mappen corrigeren of tekst toevoegen. SUPER!
SunlitGreen Photo Editor is een gratis, eenvoudige en handig digital foto-editing software programma.
Het laat u uw fotos bekijken, vergroten / verkleinen, roteren, effecten toe voegen en kleur correcties te maken op een gemakkelijke en professionele manier.


TINTII
In het kort kan je er een kleurenfoto mee omzetten naar zwart wit, MAAR DAN KOMT HET, vervolgens kan je één of meerdere onderdelen een kleur geven. Mooi om spannende effecten te bereiken.
Tijdens installatie wel de plugins uitklikken die (wel) geld kosten.


VISUAL LIGHT BOX
* Gratis voor persoonlijk gebruik! *
VisualLightBox is een gratis hulpprogrammaatje (wizard), dat je in een handomdraai toelaat om web-fotoboeken te genereren op basis van het gekende Lightbox2 script. Met enkele muisklikken, en zonder ook maar één lijn te programmeren!


XNVIEW
Met XNView kunt u snel en makkelijk plaatjes bekijken, bewerken, en converteren.
Het standaard programma is in staat meer dan 400 verschillende formaten te lezen en ze te converteren naar formaten zoals GIF, BMP, JPG, PNG, multi page TIFF.
XNView kan ook video formaten afspelen, veel verschillende digitale camera formaten en meer exotische formaten zoals Amiga IFF en Calamus.


XNVIEW MP
Zeer geschikt voor windows 10!
Scroll op de website naar beneden voor de FREEWARE versie!!!!
Met XNView MP kunt u snel en makkelijk plaatjes bekijken, bewerken, en converteren.
Het standaard programma is in staat meer dan 400 verschillende formaten te lezen en ze te converteren naar formaten zoals GIF, BMP, JPG, PNG, multi page TIFF.
XNView kan ook video formaten afspelen, veel verschillende digitale camera formaten en meer exotische formaten zoals Amiga IFF en Calamus.


XIBIT
Albums voor DVD of Internet
XibitMaker Utility maakt albums in 3 eenvoudige stappen.
Voeg plaatjes toe middels drag and drop. Bewerk plaatjes, klik op build en klaar is Kees.
Past de maat van alle afbeeldingen automatisch aan, verschillende templates en nog veel meer!
Xibit Albums biedt een luxe ogende omgeving. Audio, Video, In- en uitzoemen, keuze in afbeeldings kwaliteit ppreloading enz. enz.


Meer software op de pagina sloftware voor tekenen en ontwerpen
Nog meer heel mooie fotobewerkings, teken- en schilderprogrammas op NLSITES.
 
 

WEBSITES MET SOFTWARE

WebAlbums maken GRATIS!!
Fotogalerij Maken - HTTPhotos is software bedoeld om online foto albums te maken.
Alle noodzakelijke stappen om een foto album te maken, van het selecteren van foto's tot en met het publiceren daarvan op het web, inclusief de mogelijkheid om foto´s te bewerken, tekst en een watermerk toe te voegen, sjablonen (templates) te bewerken, miniaturen (thumbnails) te maken, om uiteindelijk HTML of Flash diashows te genereren.


Magazine Cover Maken...
Foto´s van jezelf op de cover!


YearBookYourself.
Maak een jaarboek, met verjongde foto´s, van je zelf!


Dumpr.
Een foto van jezelf in een museum?


Loonapix.
Een foto van jezelf op een bilboard..


FrameShow.
Maak een frame om je foto.


StudioLine Photo Basic


XNView


DRIE leuke GRATIS tools
Morph, Waterreflectie, Verbuigen, enz.


freeware-grafisch.pagina
Links, links en nog eens links.


Kent u een programma dat hier niet mag ontbreken?
Mail ons dan NU de naam, wat het is en de website!
 
 

 
 

En hier hebben we nog wat interessante en/of belangrijke links voor u.

Wees voorzichtig op internet! Zorg voor goede beveiliging en meld misbruik.

Andere Snelle Links