VERSLAG VAN DE DAG - DAG 8 - 24 MEI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  TAOS naar CORTEZ

Vervolg verslag van de dag...

  Het is droog, maar nog wel behoorlijk koud. Op weg naar Cortez passeren we de George bridge over de Rio Grande. We stoppen. Diep in de Canyon zien we de Rio Grande stromen. Schitterend en groots. Even later passeren we een gebied waar allemaal bijzondere huizen zijn. Alle huizen zijn, op de ramen na onder de grond gebouwd. Het plan blijkt EarthLive te heten. De lange “Filmachtige” weg met aan weerskanten Ranches en besneeuwde bergen op de achtergrond is schitterend. In Carlson National Forest blijkt nog veel sneeuw te liggen. Het wordt steeds witter tot ook de weg besneeuwd is en we langzaam aan moeten doen om niet van de weg te geraken. Wat zijn we blij met onze 4x4.

  De temperatuur zakt uiteindelijk naar 26F/-3,3C!!!!! Gelukkig heeft de auto niet alleen airco…;-)) En we hebben genoeg brandstof, drinken en eten bij ons. Regen, sneeuw en hagel… we komen het allemaal tegen. Zo snel als de sneeuw er was, is ie verdwenen.

  In Pagosa Springs aangekomen gaan we voor koffie met warme apple pie. Omdat het weer zo wisselt weten we nog steeds niet wat we nou zullen doen. Uiteindelijk gaan, als we er langs komen toch Mesa Verde maar in. Een schitterende rit door prachtige natuur. Maar als we na de entree nog eens 15 mijl hebben gereden tot het visitorscenter, hebben we het wel gehad. De Dwellings komen we niet meer aan toe en we denken dat het net zo iets is als Bandelier, dus gaan we terug richting hotel. Niets op aan te merken!

  Nadat we even zijn bijgekomen naar het Cortez info center om te informeren over wat er allemaal te doen is. We krijgen een advies voor ons diner, en de plaats en tijden voor de Indianendance 's avonds.
  We gaan eten in het geadviseerde restaurant en daarna naar het Cultureel centrum voor de dansers. Vanavond zijn het Navajo's. Vanwege de kou is het naar binnen verplaatst. Jammer vanwege het decor, fijn vanwege de temperatuur! Op het laatst worden we verzocht zelf ook even mee te dansen. Ik heb de eer om met een Navajo jongedame te dansen. Leuk hoor. Daarna komt er nog een indiaanse laten zien hoe ze het aardewerk beschildert. Razend knap.

  We hebben weer een enerverende, maar geweldige dag achter de rug.

  Foto's dag 8
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG