VERSLAG VAN DE DAG - DAG 7 - 23 MEI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  ALBUQUERQUE naar TAOS

Verslag van de dag...

    Vanmorgen was het weer slechter dan verwacht. Bij vertrek uit Albuquerque 51F/11C en regen, onderweg zakte het zelfs naar 44F/6,7C… Maar alles beter dan gisteren, want toen lag er in Taos sneeuw!

    De Turqoisetrail hebben we al gedaan, en dus hebben we de snelle route maar gereden en eerst het hotel 'gecontroleerd'. Bleek een prima keus te zijn. Geheel in Adobe stijl met een mooie entree, bar, restaurant, ontbijt en lunch mogelijkheid en een verwarmd 'indoor' zwembad.

    Na een lunch op Taos Plaza, toch maar de stoute schoenen en een dik vest aangetrokken en naar de Taos Pueblo. Daar kwamen we immers voor. Op advies van de parkeerwachter bij de Taos Plaza, zo één met grijze sik, en grote cowboyhoed, daar de tour gedaan. Gelukkig bleef het nagenoeg droog, het was alleen behoorlijk koud. Na de rondleiding hebben we de verschillende pueblo's, waarin winkeltjes zijn van de bewoners, bezocht. Daar kon je dan ook even een praatje maken en warm worden want de meeste hadden een 'open haard'. Erg interessante geschiedenis en een mooi monument. Zo krijg je een goede indruk van hoe deze oudste bewoners van Amerika woonden en leefden. Jammer dat de Spanjaarden Amerika vonden…

    Morgen naar Cortez. Wordt een druk programma want we hebben alweer zoveel ontdekt dat we daar willen gaan doen/zien. We gaan in ieder geval maar proberen vroeg te vertrekken, alleen de rit er naar toe is al zo'n 5 uur.

    Foto's dag 7
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG