VERSLAG VAN DE DAG - DAG 5 - 21 MEI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  ALBUQUERQUE EN OMGEVING

Verslag van de dag...

  Vanmorgen waren we alweer vroeg uit de veren. Het ontbijt, dat inbegrepen was, bleek karig. Reden genoeg om elders te gaan ontbijten. Echt Amerikaans. Scrumbled eggs, Bacon, gebakken aardappeltjes, vers geroosterde toast, boter en jam. Gratis koffie en water op tafel en zoveel refills als je maar wilt. Kunnen die gierige dure Nederlandse restauranthouders wat van leren. En dat voor $. 23,-- (. 14,75!!!) met zijn tween.

  Vandaag gaan we Turquoise trail rijden. Ook veel verhalen en vooral van Amerikanen. Mooie rit, mooie natuur, n galerie met heel mooie kunst, de rest daar worden wij niet blij van. Ook veel oude vervallen huizen en inderdaad is Madrid bewoond door een soort commune van (vooral bejaarde) hippies. Klinkt misschien negatief, maar als je dit leest weet je wel wat je te wachten staat. In Cerillos zou nog de Casa Grande handelspost een bezoek waard zijn, met dierentuintje en mining museum. Gelukkig hoefden we er niet teveel voor om te rijden. Handelspost, museum, hoe durven ze! Het plaatsje leek een soort spookstadje te zijn.
  Nogmaals de natuur was overweldigend, in Madrid was een deel van een rally van antieke fordjes neergestreken, en hebben we in ieder geval van n galerie genoten. We hebben hier wel weer met veel galerie houders erg leuke gesprekjes gehad.
  Omdat we het om 11.30 wel hadden gezien besloten we Bandelier ook nog maar te gaan bezoeken. Na een tocht door overweldigende natuur, een korte stop aan de buitenkant van Santa Fe.

  Vlak langs de weg een museum en galerie van Pueblo Indianen. Niet alleen de gebouwen, echte moderne adobe bouw, waren schitterend, de kunst in de Galerie was fabelachtig mooi. Als ik een vette bankrekening had, zou ik het wel geweten hebben. Het complex bevatte ook een restaurant dat er zeer luxe uit zag.... En dat was het ook! De prijzen echter vielen weer erg mee. Na een bijzondere Ceasar Salad te hebben verorberd, gauw weer op pad.

  Zowel Bandelier als de reis er naar toe in een aanrader! Terug zijn we ook door de bergen gereden. Het wordt eentonig, maar zeker de moeite waard. Wat een natuur.
  Met een voldaan gevoel hebben we dag afgesloten in een restaurant tegenover het hotel. De puf om iets te gaan zoeken in de Old Town of in Down town Albuquerque was er even niet meer.

  Foto's dag 5
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG