VERSLAG VAN DE DAG - DAG 22 - 7 JUNI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  Een dagje PHOENIX / SCOTTSDALE

Verslag van de dag:

  Onze, op één na, laatste dag in de USA…. Morgen de laatste, tenminste…. dit keer!
  We vliegen om 12:00 uur, dus op tijd weg om de auto in te leveren en in te checken. Ging weer niet online…. Maar wij zijn toch altijd vroeg, dus dat komt wel goed.

  Vandaag dus shoppen, we hebben de Metro Center in Phoenix geselecteerd.
  Je weet weer niet wat je ziet. Een groot deel overdekt, lekker koel als het buiten 109F/43C is… Er is een grote openlucht kermis bij en nog een heleboel winkels er om heen. Hier brengen we de dag door. Maar niet alvorens heerlijk te ontbijten tegenover ons hotel bij "US EGG" http://www.useggrestaurant.com/. Daarna de auto maar even wassen, want na de rit van gisteren (ONGEPLAVEIDE WEG TEGEN AL DE REGELS IN!) is de auto flink stoffig, en we willen geen slapende honden wakker maken.

  Auto wassen dus… wat een belevenis! Kom je aanrijden en lever je de auto in en selecteer je de wasbeurt. Zelf ga je in de zon zitten. We kiezen de goedkoopste $. 10,99 (€. 7,12 !!!!) Maar eerlijk is eerlijk, je hoort ook een fooi te geven. Informatie bij één van de andere klanten leert ons dat $. 2,00 redelijk is. Wordt het toch nog duur…. $. 12,99 (€. 8,41) Enig idee wat je daarvoor krijgt in Nederland? Nou, hier gebeurde het volgende;
  De auto werd uitgezogen en van binnen stofvrij gemaakt, vervolgens naar de voorweek en dan de wasstraat in.
  De lege auto, want er hoeft niemand in te zitten. Als de auto uit de wasstraat komt is er een medewerker die de auto oppikt en naar de volgende afdeling verplaatst.
  Daar staat een legertje gereed om de auto na te drogen, de ramen van binnen en van buiten te poetsen (net zo lang tot het echt schoon is!!) ,alle rubbers af te nemen en het resterende vuil van de wielen te verwijderen.
  Ook de achterklep gaat open en ook dat raam wordt gedaan. De achterbak is ook uitgezogen.
  Misschien ben ik nog wat vergeten, maar dit geeft wel een goed beeld. Als ik in Assendelft de auto met de hand laat doen kost het €. 25,00 en daarvoor doen ze dan de binnenkant niet!

  We gaan op pad voor een koffer/tas om alle aankopen mee te kunnen nemen. Ieder jaar stinken we er weer in. De zolder ligt ondertussen vol met koffers en tassen die we niet mee op vakantie nemen omdat we dit keer niks zullen kopen. Stom, stom.... stom!
  Bij Macy's warenhuis worden we geholpen door een Chileense dame die er een werk van maakt. Niets is te veel en ongevraagd krijgen we 10% korting. Normaal alleen voor pashouders, maar wij kunnen er niets aan doen dat we niet van hier zijn. Ook als we uiteindelijk de goedkoopste optie kiezen blijft ze uitermate vriendelijk. Ze wil van alles over Nederland weten en belooft er ooit nog eens heen te gaan. Iets persoonlijker dan we in Nederland gewend zijn. Rosa van Macy's is een toppertje.

  Het verslag van de dag van morgen komt als we weer thuis zijn.

  Foto's dag 22
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG