VERSLAG VAN DE DAG - DAG 21 - 6 JUNI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  De Apache trail

Verslag van de dag...

  Vandaag gaan we de Apache trail rijden. We vertrekken om ca. 8:00 uur en gaan vanuit Phoenix eerst via de US 60 richting Globe omdat dit deel van de 60 als scenic route te boek staat. Inderdaad is dit een schitterende weg met een weelde aan gigantische Cactussen. Voor liefhebbers, en dat zijn wij, echt genieten. Bij Gold Canyon stoppen we even voor een ontbijt bij Red Sage restaurant.

  Het zit er vol met mannen met grote cowboyhoeden. Even voorbij Miami / Claypool slaan we af naar de 188, denkende dat daar de trail al begint. De route is schitterend, gedurende route door de bergen zie je constant het gigantische stuwmeer dat is ontstaan door de Roosevelt dam. We rijden door tot de dam, en ontdekken in het visitorscentrum dat de Apache trail nog moet beginnen. We vonden de wegen al zo goed. Er was verteld dat een groot deel onverhard zou zijn. Inderdaad zien we even later dat we af moeten staan naar de 88 en dat dit de Apache trail is.

  De weg is inderdaad onverhard, maar uitstekend te rijden. Slechts enkele stukken zijn wat aan de smalle kant, maar iedereen rijdt rustig en houdt rekening met elkaar. De aantallen, maar ook de variatie en de grootte van de cactussen neemt toe. Hele berghellingen vol met gigantische cactussen, meters hoog.
  Ook de rest van het landschap is overweldigend. Vreemde Rotsen, Canyons, Mooie bergen,, in één woord 'puur natuur'.

  In Tortilla Flat stoppen we om te lunchen. Wat een leuke tent! De muren vol behangen met…. 1 dollar biljetten waar bezoekers een boodschap op hebben geschreven. Ik denk dat als de eigenaar ze er af haalt, hij kan gaan stilleven…;-)) Ook de BBQ beef basket, broodje met zalig stoofrundvlees en frietjes, is top. Ook aan de buitenkant is het echt het oude westen.

  Als we net weer onderweg zijn komen we langs een spookstadje, Goldfield uit 1893. Het is een vroeger mijnstadje waar een verhaal gaat over de Lost Dutchman. Als we in één van de winkeltjes zeggen dat ik een echte Duchman ben, maar niet lost, maak ik uit de reactie van de dame achter de toonbank op dat deze grap al tig duizend keer is gemaakt.

  Iets na 3 uur zijn we weer bij het hotel. Inmiddels is het 102 graden, dat is dus 39 graden. Gelukkig is het een droge warmte, anders zou je erbij neervallen. We kleden ons om en maken nog even gebruik van het zwembad bij het hotel.

  Als ik hiermee klaar ben gaan we maar weer eens uit eten. Een mens moet wat. Vanavond een oude bekende opgezocht op internet. Ruby Tuesday, ook een must voor iedere USA bezoeker. Enkele andere leuke restaurantketens zijn;
  - Cracker Barrel - Sizzler - Applebee's -

  Foto's dag 21
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG