VERSLAG VAN DE DAG - DAG 19 - 14 JUNI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  Omgeving LA

Verslag van de dag...

  Vandaag naar het zuiden, richting San Diego. Het weer valt tegen. Het is bewolkt en fris.
  De route leid over de US1 langs de kust. Huntington Beach, Newport Beach, en als we Laguna Beach hebben bereikt lijkt het weer steeds slechter te worden. In Laguna drinken we nog koffie met gebak. Yljas heeft promotie gemaakt, dat moest dus gevierd worden. We lopen nog even naar de zee en terwijl wij een vest best wel lekker vinden, zijn er verschillende mensen zich in zee aan het vermaken. Het water zal wel lekker zijn geweest.

  Wij besluiten terug te gaan naar LA en een mooie Mall te zoeken. Renée heeft een paar folders en we kiezen een Mall die ons wel wat lijkt. Verkeerde keus! Vlak bij enkele grote kantoorgebouwen en in de Mall bijna alleen eettentjes. We gaan naar een Mall vlak bij ons Hotel waar we al een paar keer langs zijn gereden. Als we uitgewinkeld zijn, ondanks de aantrekkelijke koers is er weinig interessants voor ons bij, willen we ergens wat gaan eten.
  Renée heeft op de radio iets gehoord over Sizzlers waar je bij een saladebuffet je vlees kado krijgt. Er blijkt zo'n restaurant tegenover de Mall te zijn, en we gaan er voor.

  Het ziet er gezellig uit en dat is plus nummer 1. Als je binnenkomt blijk je aan een counter te moeten bestellen en meteen betalen. Soort Mac Donalds dus. Met je dienblad met drinken ga je naar een tafeltje en even later komt een serveerster je vertellen dat ze je order heeft opgepikt en het eten zal brengen als het klaar is. De grap van saladebuffet met gratis vlees blijk om een kleiner stuk vlees te gaan dan normaal, maar je kan zo vaak salade nemen als je wilt. Dat is een zeer uitgebreid buffet waar ook vers fruit op staat en het dessertbuffet is dan ook meteen in de prijs inbegrepen. Even een idee. Ik neem het duurste van de kaart, een perfecte steak van 280 gram met een flinke lobstertail (Kreeftstaart) er op, gepofte aardappel en toast voor €. 14,85, daarbij voor een meerprijs van €. 2,60 het uitgebreide salade/fruit/dessert buffet. Een biertje is duur, €. 2,45 Renée hoeft geen lobstertail en is dus maar €. 6,50 plus 2,60 kwijt.

  Je hoort dan nog wel een fooi te geven van ca. 15%, maar je eet je een slag in de rondte voor heel weinig geld.

  Foto's dag 19
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG