VERSLAG VAN DE DAG - DAG 16 - 1 JUNI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  Naar de Grand Canyon

Verslag van de dag...

  Op tijd op en na het ontbijt richting Grand Canyon.

  We zijn er 12 jaar geleden ook al eens geweest maat konden ons niet herinneren dat het zo'n circus is geworden. Althans bij het visitorscentrum.
  Na enig overleg besluiten we, ondanks verschillende adviezen en kortingskaartjes, de film in het Imax theater misschien later te doen. We gaan eerst maar eens genieten van het natuurschoon dat de grand Canyon ons te bieden heeft. Nadat we binnen zijn gaan we, vlak voor we bij de zuidrim zijn, in oostelijke richting. We stoppen op iedere uitzicht plaats. Dat doet niet iedereen, de meeste mensen stoppen alleen op de benoemde stopplaatsen. Het is, mede omdat we het al eens hebben gezien en omdat we dit keer bij Moab "De Canyonslands" hebben gedaan, niet meer zo overweldigend als 12 jaar geleden. Desondanks genieten we. De uitzichten zijn geweldig. Het is een waar wereldwonder. Thuis zullen we zien in hoeverre het de moeite waard is geweest te proberen er foto's van te maken.

  We verlaten het park aan de oostkant. En ook het landschap dat dan volgt is buitengewoon. Vlak glooiend landschap dat op verschillende plaatsen lijkt te zijn opengereten. Jammer dat er geen stop en kijkplaatsen zijn. Verder staan op alle parkeerplaatsen langs de weg 'indianen' hun waren te verkopen.
  Op zoek naar wat te eten belanden we uiteindelijk bij een restaurant in ….. Als we de kaart zitten te bestuderen valt opeens het licht uit. Niemand schijnt enig idee te hebben wat er aan te doen en met een lege maag verlaten we het restaurant. In de shop bij de benzinepomp er tegen over nemen we een hamburger die in de magnetron kan worden opgewarmd. WAT IS DAT SMERIG!

  Het is inmiddels te laat om nog terug te gaan voor de Imax en we vervolgen onze route terug via Flagstaff naar Williams. Thuisgekomen is het heet en hebben we nergens meer zin in. We pikken een terrasje en eten een hapje.
  We gaan vroeg naar bed, althans… dat is de bedoeling.

  Ik heb de indruk dat Renée Tucson niet ziet zitten. Ten eerste vanwege de hitte 41 graden en hoger, en ook omdat we eigenlijk niet zo goed weten wat we er zullen gaan doen. Om ca. 9 uur bedenken we dat we misschien toch beter een paar dagen naar de kust kunnen gaan. Als ik opper dat ik er wel in één keer heen wil rijden is Renée bereid een hotel te zoeken. Het wordt Redondo Beach (Los Angeles). Ik reserveer het hotel en probeer vervolgens Tucson te annuleren. Het is inmiddels 22:30 uur. Via de website lukt het niet. Via het gratis nummer ook niet, omdat het 24 uur van te voren had gemoeten. Reden internet reservering. Ik bel het hotel rechtstreeks en daar blijkt het geen probleem te zijn. Gelukkig. We gaan voor 4 nachten en ook Phoenix moet er aan geloven. Inkorten met 1 dag blijkt daar probleemloos te lukken.

  Foto's dag 16
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG