VERSLAG VAN DE DAG - DAG 14 - 30 MEI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  BLUFF naar CHINLE

Vervolg verslag van de dag...

  Alweer om 6:00 uur opgestaan. Vandaag naar Chinle en we hebben een afspraak om 10:00 uur met Bobby van Winkle, een lokale Navajo indiaan die ons met de jeep door de canyon zal rondleiden.
  We zijn, net als Bobby keurig op tijd en ontmoeten elkaar voor ons hotel. Hij schijnt daar bekend te zijn, dus dat zit wel goed. De jeep blijkt een Wrangler van 1992 te zijn met 209000 mijl op de teller. Maar, volgens Bobby, is alles aan de jeep ondertussen wel al eens vernieuwd. Als we willen vertrekken start de jeep niet. Bobby met een knijptang onder de motorkap. Na enkele minuten sleutelen start de jeep. Hoe zal dat aflopen.

  De tocht is erg leuk in niet al te zwaar terrein. Het lijkt een beetje de bedding van een rivier. We gaan eerste de Death canyon is en daarna de White house canyon. Bobby vertelt ons veel oer de verschillende bewoners die deze Canyon heeft gehad.
  De overblijfselen zijn te zien in restanten van nederzettingen in holen in de rotsen en tekeningen op de rotsen. Uiteraard wordt uitgelegd wat de verschillende tekens betekenen. Leerzaam en erg interessant.
  We vragen en praten veel met Bobby. Het zijn drie erg leuke uren in de Canyon.

  We doen de trail over de verharde weg maar niet, want die kan allen nog maar tegenvallen. De rest van de dag doen we rustig aan en gaat Renée zwemmen en ik de website bijwerken. Het hotel, Best Western Inn, blijkt een goede keus. Één van de beste hotels tot nu toe.

  Ook het bijbehorende restaurant, met o.a. Navajo gerechten op de kaart, is erg goed. Na de lunch zullen we hier ook het diner doen.

  Foto's dag 14
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG