VERSLAG VAN DE DAG - DAG 13 - 29 MEI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  MOAB naar BLUFF

Verslag van de dag...

  Zonnig en om 7:00 uur is het al lekker. We gaan volgens het nieuwe plan naar Bluff. Een ingelaste tussenstop. Onderweg zien we Wilson's Arch weer en maken weer foto's. Andere lucht en ander licht moet je maar denken.

  Als we bij de afslag Needles komen besluiten we er toch nog maar even door te gaan. Het is wederom schitterend!
  De eerste fotostop is Newspaper Rock. Een rots waarop de oude indianen hele verhalen hebben getekend. Het eerste stuk van Needles vinden we het mooist. We denken dat we het mooiste wel hebben gehad en gaan niet tot het gaatje. We keren om en dan lijkt het weer allemaal anders. Één weg, dubbel plezier!

  We gaan verder naar het zuiden (US 191) en stoppen even bij de Information in Blanding. We krijgen van de verschillende bezienswaardigheden een foldertje en gaan weer verder. In Blanding is weinig te beleven.

  Natural Bridges is het volgende doel. Allemaal fantastisch, maar de laatste 'bridge' heeft een trail die wij kunnen lopen. We gaan tot onder de bridge. Dit valt niet uit te leggen. Wat voel je je dan klein, en wat is dat mooi. Ook de bomen en planten zijn overweldigend. Overal Cactussen in bloei. Het is een feest.

  Als we verder rijden richting Bluff komen over een bergpas met nauwe gravel weg. Het uitzicht over de Vally of the Gods is (wederom) niet te beschrijven. Als we de berg af zijn komen we langs de toegang door de Vally en besluiten die over te slaan. Als we de weg vervolgen die als het ware om de Vally heen loopt komen we er, mijlen verder achter dat er nog een ingang is. De weg door de Vally of the Gods snijdt dus een stuk af. We besluiten er toch maar door te gaan. Ik tegenover gestelde richting dus… Wat zijn we blij dat we het, ondanks de omweg, toch hebben gedaan. Adembenemend.

  We arriveren om 15:00 in Recapture Lodge in Bluff. Het doet een beetje rommelig aan en dat is het ook. De kamer daarentegen is keurig. Het mankeert ons aan niets. Voor $.75,-- incl. tax hebben we twee queen beds, koelkast, microwave, enz. Schoon en goede bedden. Ontbijt kun je er kopen, je betaalt per onderdeel dat je neemt. Koffie is gratis. We ontbijten samen uitgebreid voor $. 6,50. Geld gewoon in het mandje leggen....
  Achter de lodge loopt de San Juan rivier. Raften is hier één van 'de' sporten. De wandeling erheen is zwaarder dan we verwachtten en Renée komt stuk thuis.

  We gaan vroeg eten bij een BBQ steakhouse. We eten buiten op picknick tafels met banken. Vraag me niet te beschrijven hoe het er uit zag, het tapbier en het eten was uitstekend en daar gaat het om.

  Foto's dag 13
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG