VERSLAG VAN DE DAG - DAG 11 - 27 MEI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  Omgeving MOAB

Verslag van de dag...

  Het is weer warm en zonnig. Lekker weer dus. Mijn droom komt uit! Ik heb een Wrangler gehuurd en we gaan vandaag off road! Zelf rijden! Volgens het boek met verschillende trails zijn de trails die wij zullen gaan doen "easy". Renée heeft geen idee wat er gaat gebeuren. Ik krijg een nagelnieuwe automaat met airco mee. Omdat ik 40 jaar geleden in dienst al heb geleerd met 4x4 te rijden hoef ik geen instructie. In het boek dat ik de dag ervoor al mee kreeg staat trouwens wel uitgelegd hoe te schakelen. De "Shaver" trail, dwars door de Canyon Lands NP / Island in de Sky, zal ca. 2 uur in beslag nemen. We doen er uiteindelijk ruim 3 uur over. Hier is maar één woord voor…. WOWOWOWOW!!!!

  Hierna zal alles tegenvallen! De Colorado ver in de diepte een bocht zien nemen. En van zo dicht bij. Niet met z´n allen op een parkeerplaats, maar met zijn tweeën in de middel of nowhere.

  Na afloop even via het Visitors Center. We eten buiten onze broodjes die we ´s ochtends bij de Sub Way klaar hebben laten maken. TOP. Koud water in een koelbox met ijs is door de verhuurder van de jeep mee geleverd. Ook om drinken hoeven we ons dus niet te bekommeren. Omdat Renée aangeeft het zo wel genoeg te vinden (het was soms best heftig) stem ik er in toe vanaf nu de gebaande wegen te volgen en we rijden het park in.

  Al gauw hebben we er genoeg van en besluiten nog een trail te toen. Weer een "easy"trail uit het boek.
  Dit keer de Long Canyon van ca. 1 uur. Deze loopt terug naar ons uitgangspunt, dus dat komt goed uit. Hij is dan wel korter, maar veel heftiger en zeker niet easy! Heftige afdalingen over losliggende rotsen, smalle paadjes over bergpassen en maar hopen dat er geen tegenligger aankomt, en op enig moment staat er schuin tegen een rotswand een gigantisch rotsblok. De weg loopt er onder door en het lijkt alsof we er nooit onder door kunnen. Ik rijd door en we blijken er net onder door te kunnen. Best spannend als je weet dat de eerste $. 3000,-- schade voor eigen rekening is. Dat hoorde ik pas toen het contract al klaar was en ik moest tekenen, ik heb het Renée maar niet verteld.

  We rijden de route zonder schade of andere kleerscheuren en hebben de dag van ons leven. Ondanks de enge stukken, Renée ook! Aan het einde van de route nog een Arch, zoals alles door de Amerikanen duidelijk aangegeven, en ergens onderweg is een stopplaats waar je oude Indiaanse rotstekeningen kunt bewonderen. Geweldig!

  We zijn uiteindelijk om 16:00 uur terug in het hotel. Renée lekker zwemen, het is ondertussen hot, en ik de jeep en onze eigen auto wassen. 's Avonds vaan de coin laundry, voor de eenmalige was deze vakantie. Aldaar gezellig zitten kletsen met verschillende Amerikanen. Hierdoor verandert het vervolg van ons reisplan drastisch.

  Foto's dag 11
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG