VERSLAG VAN DE DAG - DAG 10 - 26 MEI 2008
USA 2008 - ARIZONA - NEW MEXICO - COLORADO - UTAH

 
 
  Verslag van de dag...

  CORTEZ naar MOAB

  We zijn vroeg wakker. Vandaag naar Moab. Onderweg gaan we eerst nog even naar het Anasasi Herritage. We zijn er voor openingstijd en lopen de korte trail naar de ruïne van een Pueblo. Schitterende natuur leuke informatieve borden langs de route. Helemaal goed.

  Als we terug komen zijn we nog een kwartier voor openingstijd van het Visitors Center. De vlag wordt net gehesen (half stok vanwege Memorial day) en de aardige dame nodigt ons uit om alvast binnen te komen. Na enige uitleg bekijken we de prachtige uitgebreide tentoonstelling. Erg informatief en we leren er weer het e.e.a. bij over de vroegere Indiaanse bevolking.

  9:45 gaan we richting Moab. Het landschap is 'niet te geloven'. Wie dat heeft gemaakt…;-)) We maken foto's maar of het over zal komen. De Church rock, een grote rode puist in het landschap, de Wilson's Arch, een uitgesleten gat in de rotsen. Hoe is het ontstaan? De natuur is de grootste kunstenaar!
  Bij Hole in de rock ook maar even een stop. Renée had er iets van iemand over gehoord. Het is nu een winkel in de rotsen uitgehouwen, maar ooit wonde er iemand in de uitgehouwen woning achter de winkel. Kun je bezoeken met een gids, maar dat hoeft voor ons niet zo. In de tuin er om heen allerlei leuke en gekke zaken. Zoals o.a. een fiets waarvan aan de voorvork een ouderwetse grasmaaimachine was gelast. Kom er maar eens op.

  Bij de Sub-Way halen we een broodje (Lunch TIP). Gewoon de maat opgeven en zelf uitzoeken wat je er tussen wil. Ook hier geldt, doe eens gek, alles mag en kan!

  Het is nog maar net 14.00 uur en we besluiten die middag Arches NP te gaan bezoeken. We rijden de hele trail en het is adembenemend. En dat zonder de weg/parkeerplaatsen af te hoeven en/of veel te hoeven lopen. Echt wat voor ons. Het is adembenemend. Na een geweldige middag besluiten we de dag bij een andere Italiaan en eten een perfecte salade en super (niet groot, maar qua smaak...) erg lekkere pizza. Gewoon weer bordje erbij besteld en beide gerechten samen opgegeten. Meer dan genoeg voor ons Nederlanders.


Foto's dag 10
 
 
 
VORIGE DAG TERUG VOLGENDE DAG